NUFFNANG

Thursday, April 7, 2016

Blogger Papaglamz Buat HAL!!!!!

Hai korang sume.. Assalamualaikum dan selamat sejahtera kepada hadirin dan hadiran sekalian.. Hurmm.. lama betul kan tak nampak post dari blog Sarang Kehidupan ni. Kalau nak tau, lately ni aku terlalu lah bz giler-giler.. sbb ade tanggungjawab baru yang sedang aku galas.. huh.. mmg penat, nak layan telegrem pun tak sempat. Cuma kekadang je bile free baru lah buka telegrem, baca satu-satu kemudian reply dan delete. Maaf.. terpaksa delete sebab phone dah buat hal.. selalu hang, selalu panas, selalu jem.. paling tensen bile nak jawab call hp hang.. urgent call lak tu.. haduih, terpaksa restart phone. 

Ok, balik pada tajuk diatas.. Dua hari lepas, tengah aku scroll fb, tetibe ade sesuatu makhluk somebody ni mention nama aku kat post dia. So aku pun buka la, the moment aku dapat notification tu, aku tgh meeting kat office MAA Takaful - Insurans yang aku buat sekarang. Bayangkan, tgh layan meeting dalam class tu memang otak tengah blur, nak-nak meeting tengah malam, habis sampai pkl 12.30 malam so aku takleh nak fokus sangat. Sebab siang tu aku penat giler kejar satu kes kemalangan, so mmg terkejar2 la gi emergency ward, jumpa family client, pastu tunggu sampai client masuk ward. Faham-faham la kan, hospital kerajaan lambat dan lembap procedure yang banyak membuatkan kite terpaksa tunggu lama. Bila dapat jer notification tu, aku terus buka. Tetibe aku terperanjat jap lepas baca tajuk die.. eh apasal mamat nie cari masalah lak ngan aku. Yelah, lama dah kot die tak contact sejak balik German sebab dah kerek kekonon dok obersea maybe die bz la settlekan keje die kat office yang banyak tertunggak tu. Aku pun terus cepat2 buka. Ciss!! memang die buat hal!! boleh lak die print screen conversation aku ngan die kat whatsapp tu!! ini memang cari pasal!! aku tak puas ati! sebab tu aku terpaksa balas balik entry merepek die tu!

hurm.. ni lah die blogger yang cari pasal ngan aku tu..

Sebelum tu lupe aku nak bagitau. Mamat ni a.k.a owner blogger papaglamz ni padahal takde la glemer mana..  Aku panggil die papag jee..aku kenal dalam grup blogger kat telegrem la. Memandang kan aku seorang newbie dalam blogger padahal dah 6 tahun aku buat blog ni sejak 2011 So banyak la aku kene belajar untuk mantapkan blog aku yang sekadar di pinggiran  tak seberapa ni. Antara banyak2 blogger, die lah rajin pm aku atau aku pm die untuk tanya pasal blog. Ade gak aku tanya pada blogger lain macam Anis, Zati, Amy dan Chombi, Tapi yang salu aku tanya dia je la, sebab aku pernah minta tolong die untuk buat giveaway satu masa dahulu.. Thanx papag oii.. haha..Dan giveaway tu berjalan lancar diatas ketereran die berblog.. Banyak gak info yang aku dapat dari dia. Memang sangat membantu. Tapi masalah mamat ni bila aku terangkan sesuatu info dengan lebih lanjut, dia leh lak cakap ok i'm not interested! huh.. memang kuang hajau kan?? macam syaiton perangai!

Ok, actually aku tak pernah jumpe pun makhluk ni dalam dunia fana ni.. cuma dalam dunia maya je kitorang borak.. haha.. macam entiti kan?? ye la, pernah dulu die datang Melaka ngan wife n anak die sebab ade wedding sedare die, so die kata nak ajak lepak. Tapi pada hari kejadian, die tak bukak telegrem aku, padahal dah setting masa n time untuk jumpe, memang saje aku nak ungkit kisah ni.. haha  so lepas 2 jam aku tunggu dalam kete, aku pun blah sbb takde respond bile aku telegrem dia. Dalam post die ade banyak printscreen conversation whatsapp aku time die gi German aritu. Sebenarnye aritu aku ade minta tolong die untuk boost iklan kat blog. Semua dia dah buat dah, lepas tu die dah banyak kali suruh aku settlekan part yang aku kene buat. time tu die tengah nak settle down sume mende sebelum gi sane sebulan. Disebabkan aku bz, aku tak sempat nak buat semua. sampai la die dah pergi berambus ke German.

 Then time kat sana die whatsapp aku tanya, dan aku bgtau la yang aku tak sempat, and aku dah jelaskan kat die aku memang bz. Pastu kan aku tgk ayat die macam marah, ye lah die pun dah janji ngan pemenang contest tu. Memang salah aku pun, aku minta maaf la and admit memang salah aku. Tapi yang aku hangin, makhluk ni leh lak kerek giler babeng. Dia macam layan tak layan je, aku pun buat lah giler aku. Setiap ayat yang aku tulis, aku letak sori.. aku tulis banyak kali kot sampai die bosan. hahaha.. lantak die ah.. time tu aku malas nak serabutkan kepala. Aku hantar sampai die stop reply whatsapp tu.. hahahahaha.. Then satu lagi aku tak dapat pergi gathering untuk club blogger tu sebab ade kes mahkamah yang aku kene settlekan. Lagi la die buat derk je pastu. Actually memang aku plan nak gi, tapi apekan daya, mmg tak sempat sebab aku settlekan keje sampai petang. So lepas tu die senyap, tatau la marah ke ape. Sampailah  muncul lah entry die pasal aku tu. Tajuk die buat aku terkejut dan pelik.

Sebenarnya kitorang takde la gado ke ape.. hehehee.. just saje je die buat entry tu sebab tengok aku lama sangat menyepi. Thanx papag sebab doakan aku berjaya!! aku pun doakan ko berjaya dunia dan yang penting Akhirat okeyyy!!! yeahh.. hehe.. Plan aku dalam masa 4 bulan ni nak target sebulan 10 kes untuk dapat kan tiket percutian ke Dubai.. doakan ye kengkawan supaya aku berjaya dpt tiket percutian tu! Dubai tu tempat yang aku idamkan nak gi pada tahun 2013!! dah servey tiket dan penginapan, tapi apekan daya sebab mahal sangat kos nak gi sane, terpaksa aku lupekan.. Tapi tahun ni impian aku tu tetibe muncul balik. Tanpa disangka-sangka pihak MAA Takaful buat contest untuk gi sane Percuma!! ya betul, alhamdulillah,  Allah dah bagi jalan, so cuma aku je la kene usaha untuk dapatkan. 



Dalam perancangan aku memang ade beberapa entry yang aku nak buat. Entry tu banyak info untuk bantu orang, exspecially untuk bantu orang yang kemalangan dimana diorang perlu tau hak diorang untuk buat tuntutan kepada kenderaan yang bersalah dan menyebabkan kite cedera. Tau tak, kalau kita patah kaki disebabkan kemalangan kita boleh claim maksimum RM50k untuk satu tulang?? takpe, nanti dulu. Ok bende tu nanti aku kongsikan dalam entry terbaru di masa akan datang nanti. Info tu sangat2 berguna untuk kita semua. Memandangkan aku dah bebel banyak sangat dalam ni, dah penuh dah mukasurat dalam page ni. hehe mesti ade yang malas nak baca sampai abis kan.. sebab panjang sangat. ok mintaa maaf ye semua.. saya sudahi bebelan saya dengan wabilahitaufik.. walhidayah.. Assalaamualaikum.. bye!

15 comments:

Izzati Suhaide said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

Fuhhh...giler ar panjang entry ni n berjaya habiskan jugak..hahaha...tu pun sebab nampak nama kite...wakakaka...semoga berjaya pegi dubai dan jgn lupakan belikan kite kain dubai...wakakaka...okbai..

Izzati Suhaide said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

Fuhhh...giler ar panjang entry ni n berjaya habiskan jugak..hahaha...tu pun sebab nampak nama kite...wakakaka...semoga berjaya pegi dubai dan jgn lupakan belikan kite kain dubai...wakakaka...okbai..

Anizz Annisa said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

Semputt bacaa.. Hahaha.. Ada nama kite laa.. Mesti papag senyum2 kembang kempis idung baca ni.. Semoga berjaya abg armtaro :)

irra yyan said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

Hahahahaaaa... Dia jumpa chombi jer kottttttt

Papaglamz dotcom said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

Apa MALHKUK2....???? Jangan lupa bawak aku sekali pegi Dubai...

Papaglamz dotcom said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

Apa MALHKUK2....???? Jangan lupa bawak aku sekali pegi Dubai...

Papaglamz dotcom said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

Apa MALHKUK2....???? Jangan lupa bawak aku sekali pegi Dubai...

Ummul Azkee said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

Haha..mcm2 la korang ni

Mohamad Nizam said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

Haaa kain dubai tu macam mane?? Hehe x pernah tgk punn..

Mohamad Nizam said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

Hahahhaha... Opkos la ader.. Thanx anizz

Mohamad Nizam said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

Alamak lupe nak mention nama mommy.. Hehehe ye la chombi je sempat jumpe.. Yg len tak pernah lagik..

Mohamad Nizam said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

Hey makhluk lah.. Bukan malhkuk.. Tu mcm mangkuk lak.. Hahah btw tiket ke dubai dpt sorg satu jee.. Hehe

Mohamad Nizam said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

Deyy ummul.. Hehe lupe nak mention nama.. Takpe2 ade banyak lagi entry leh wat nnt.. Hehe..

Anizz Annisa said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

singgah akhir kat sini... entry bru cepat sikit.. heee.. :D :D :D

Mohd Noor Shawal said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

Alhamdulillah.. ingatkan gaduh betui ke apo.. ^^'

http://www.mohdnoorshawals.com/

Post a Comment

TABUNG NUFFNANG